Pasta jajeczna z zieloną soczewicą, chrzanem i ogórkiem kiszonym

Pomysł na pyszną i sycącą pastę do chleba. Polecam zrobić nie tylko na śniadanie w domu, ale też zabrać w pudełku do pracy. Przygotowanie jest banalnie proste i bardzo szybkie.
Zieloną soczewicę można stosować zamiennie z czerwoną (sama o czerwonej myślałam, ale też się skończyła).


Składniki:

5 jaj ugotowanych na twardo
5 łyżek ugotowanej zielonej soczewicy
1 ogórek kiszony
1 łyżka chrzanu śmietankowego
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka kroimy w kostkę dosyć drobno, dodajemy ugotowaną soczewicę, ogórek kiszony starty na drobnych oczkach tarki i chrzan. Całość mieszamy lekko jeszcze rozgniatając widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem (najlepiej świeżo mielonym).





Zobacz także:

0 komentarze

Dziękuję za wizytę i każdy pozostawiony komentarz :)
Spodobał Ci się wpis? Udostępnij go! :) niech inni również zobaczą :)

Przygotowałeś potrawę wg mojego przepisu? Prześlij zdjęcie na adres e-mail: kolorowyprzepisownik@gmail.com, a ja umieszczę je na blogu :)

Instagram