Koktajl warzywny ze szpinakiem, pomidorem i pekinką

Taki koktajl to witaminowa bomba! Sama wypiłam, podałam też córci i mężowi i oboje wypili ze smakiem.  Prosty sposób na smaczny napój, pełny witamin i minerałów. Szpinak mrożony możemy zastąpić świeżym.


Składniki:

2 brykiety mrożonego szpinaku
2 liście kapusty pekińskiej
1 pomidor
1 jabłko
1 plasterek cytryny
1/2 szkl. przegotowanej wody
1/2 szkl. soku pomarańczowego 100%

Sposób przygotowania:

Do kielicha blendera wrzucamy rozmrożone brykiety szpinaku, połamane liście kapusty pekińskiej, plasterek cytryny i kawałki pomidora (wcześniej sparzamy i pozbawiamy skórki).
Dodajemy obrane i pokrojone w małe kawałki jabłko, dolewamy 1/2 szkl. przegotowanej wody i 1/2 szkl. soku pomarańczowego 100%.
Miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.

Zobacz także:

0 komentarze

Dziękuję za wizytę i każdy pozostawiony komentarz :)
Spodobał Ci się wpis? Udostępnij go! :) niech inni również zobaczą :)

Przygotowałeś potrawę wg mojego przepisu? Prześlij zdjęcie na adres e-mail: kolorowyprzepisownik@gmail.com, a ja umieszczę je na blogu :)

Instagram