Deserek: Jabłko z bananem, awokado i jogurtem - dla niemowląt po 10 miesiącu

Deserek dla niemowląt po 10 miesiącu życia (ze względu na gluten i awokado). Mała pychotka, którą zajadało się moje Dziecko przez 2 dni. I musiałam robić kolejną porcję :) ale to później, bo nie daję non stop tego samego, musi przecież poznawać nowe smaki :)

P.s. Na wstawienie tutaj czeka wiele przepisów, w tym też dla dzieci. Niestety (a może stety, bo to z powodu początków chodzenia mojej Córeczki - muszę Ją "prowadzać" i pilnować jak oka w głowie, ale taka kolej rzeczy;)) - czasu brak :)


Składniki:

1 duże jabłko
1 duży banan
1/2 awokado
1 mały jogurt naturalny

Sposób przygotowania:

Jabłko i awokado dokładnie myjemy i obieramy ze skórki. Awokado również pozbawiamy skórki. Następnie ścieramy na tarce i przekładamy do rondelka dolewając odrobinę przegotowanej wody. Po zabulgotaniu gotujemy około 2-3 minuty, stale mieszając, by nam się nie przypaliło. Dodajemy jogurt i po chwili zestawiamy z gazu.

Zobacz także:

0 komentarze

Dziękuję za wizytę i każdy pozostawiony komentarz :)
Spodobał Ci się wpis? Udostępnij go! :) niech inni również zobaczą :)

Przygotowałeś potrawę wg mojego przepisu? Prześlij zdjęcie na adres e-mail: kolorowyprzepisownik@gmail.com, a ja umieszczę je na blogu :)

Instagram